#startupchios

Είσαι νέος ή νέα; Έχεις μία πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα; Διαθέτεις το ζήλο να μετατρέψεις την ιδέα σου σε πράξη; Αν ναι, χρησιμοποίησε τώρα το #startupchios!

ΥΠΟΒΑΛΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΕΔΙΟ

Κάνε την ιδέα σου πράξη!

Το #startupchios είναι μία πρωτοβουλία της Χιακής Αρωγής.

Η Χιακή Αρωγή είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία με αποκλειστικά ιδιωτική χρηματοδότηση με σκοπό τη διατήρηση, προστασία και ανάδειξη του ανθρωπογενούς και του φυσικού περιβάλλοντος της Χίου.

Στα πλαίσια αυτά, η Χιακή Αρωγή προχώρησε στη δημιουργία της πρωτοβουλίας #startupchios με στόχο να υποστηρίξει και να μετουσιώσει σε πράξη καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που προέρχονται από το νησί μας.

Η πρωτοβουλία #startupchios παρέχεται στους ενδιαφερόμενους ΔΩΡΕΑΝ!

Δείτε το σχετικό video εδώ >> https://youtu.be/oZNGxoL2U8I

Η ομάδα του #startupchios

Η Συμβουλευτική Επιτροπή της πρωτοβουλίας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς, των οποίων τα αντικείμενα είναι γύρω από το συμβουλευτικό, το χρηματοδοτικό και το νομικό πεδίο ώστε να μπορεί μία καινοτόμος ιδέα να υποστηριχθεί συνολικά.
#startupchios Κωνσταντίνος Κωστάκος

Κωνσταντίνος Κωστάκος

MANAGING DIRECTOR, WIN TO WIN – BUSINESS CONSULTANTS

Ο Κωνσταντίνος Κωστάκος είναι ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Win to Win Σύμβουλοι Επιχειρήσεων.

Ο κ. Κωστάκος είναι μέλος των Εθνικών Μητρώων Πιστοποιημένων Ελεγκτών & Αξιολογητών του Αναπτυξιακού Νόμου και μέλος του Μητρώου Αξιολογητών του ΕΦΕΠΑΕ. Κατά το παρελθόν, έχει υπάρξει Εξωτερικός Συνεργάτης της ΕΛΑΝΕΤ ΑΜΚΧ στα πλαίσια του ελέγχου συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μέλος του Μητρώου Συμβούλων Επαγγελματικής Συμβουλευτικής του ΕΚΠΑ. Από το 2012, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Κωνσταντίνος Κωστάκος έχει 10ετή εμπειρία στο συμβουλευτικό (business planning) και το διαφημιστικό κλάδο (digital marketing), στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, έχοντας σχεδιάσει και παρακολουθήσει πλήθος επενδυτικών σχεδίων και marketing plans για ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Είναι Οικονομολόγος και κάτοχος ακαδημαϊκών τίτλων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ (MSc, 2016), στη Διοίκηση και Οικονομική Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων (MBA, 2009, με διάκριση) και στις Οικονομικές Επιστήμες (BSc, 2006).

#startupchios Νότης Μηταράκης

Νότης Μηταράκης

CFA, FCMI, MP

Ο Νότης Μηταράκης είναι Βουλευτής Χίου και Αν. Τομεάρχης αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση της Νέας Δημοκρατίας.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014) και Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιος για θέματα Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Εξαγωγών και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (2012 - 2015)

Ακολούθησε πολυετή διεθνή επαγγελματική σταδιοδρομία στον Ιδιωτικό Τομέα, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το 2010. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο το 1998 ως στέλεχος επενδύσεων με εξειδίκευση στις βιομηχανικές επενδύσεις στην Ανατολική Ευρώπη. Tο 2003 συνέχισε την καριέρα του στη Fidelity International ως Οικονομικός Αναλυτής και μετέπειτα ως Διευθυντής Επενδυτικής Έρευνας. Βραβεύτηκε το 2005 ως ο καλύτερος αναλυτής στον τομέα του Λιανικού Εμπορίου στην Ευρώπη (Thomson Extel Survey). Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μ. Βρετανίας και μέλος του Δ.Σ. της Βρετανικής Εταιρείας Πιστοποιημένων Οικονομικών Αναλυτών.

Είναι κάτοχος ακαδημαϊκών τίτλων από το INSEAD (MBA Διοίκηση Επιχειρήσεων), το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (MSc Βιομηχανικές Σχέσεις) και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (BSc Διοίκηση Επιχειρήσεων). Επίσης είναι Εταίρος (Fellow) του Βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος του διεθνούς τίτλου Πιστοποιημένου Οικονομικού Αναλυτή (Chartered Financial Analyst - CFA).

#startupchios Νικόλαος Πιζάνιας

Νικόλαος Πιζάνιας

ODYSSEY VENTURE PARTNERS

Ο Νίκος Πιζάνιας είναι partner της Odyssey Venture Partners, εταιρίας διαχείρισης κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital funds), που επενδύει σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και καινοτομούν στην δημιουργία ή στη χρήση υψηλής τεχνολογίας. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον Τραπεζικό χώρο ως στέλεχος και ως υπεύθυνος διαχείρισης έργων Πληροφορικής. Προηγουμένως, είχε εργαστεί στο Λονδίνο ως σύμβουλος σε θέματα νέων τεχνολογιών, και ως ερευνητής στο London Business School και στο London School of Economics αναλύοντας τις αλλαγές που προκαλούνται στις οργανωτικές δομές αγορών και επιχειρήσεων μέσα από τη χρήση καινοτόμων Τεχνολογιών Πληροφορικής.

Είναι συνιδρυτής και μέλος του ΔΣ της εταιρίας Helic, μιας από τις πρώτες startup εταιρίες στην Ελλάδα, που δραστηριοποιείται στο χώρο της μικροηλεκτρονικής παρέχοντας εργαλεία σχεδίασης ημιαγωγών. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (DPhil in Management Studies) και απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

#startupchios Ιωάννης Σπυρόπουλος

Ιωάννης Σπυρόπουλος

MANAGING DIRECTOR, OCTANE MANAGEMENT CONSULTANTS

Ο Γιάννης Σπυρόπουλος είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OCTANE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων. Πριν την ίδρυση της OCTANE, ο κ. Σπυρόπουλος υπήρξε Γενικός Διευθυντής στην KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Αντιπρόεδρος στον όμιλο επικοινωνίας SPOT JWT. Έχει επίσης εργαστεί στην Booz Allen & Hamilton στο Λονδίνο.

Ο κ. Σπυρόπουλος έχει 20ετή εμπειρία στον συμβουλευτικό και τον διαφημιστικό κλάδο, έχοντας διευθύνει πάνω από 500 έργα στρατηγικής, business planning, marketing, ανάπτυξης πωλήσεων, αναδιοργάνωσης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού για πελάτες όπως οι ΣΕΒ, VODAFONE, ΟΤΕ, COSMOTE, EUROBANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, EMPORIKI BANK, ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, HJ HEINZ EUROPE, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΑΙΣ, DIAGEO, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, FORD MOTORS, ΥΑΜΑΗΑ ΕΛΛΑΣ, S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πολλοί άλλοι.

Έχει υπάρξει αξιολογητής και Μέντωρ στο EGG και το Ideatree, κριτής στο διαγωνισμό Business Plan του Deree MBA και έχει συμβουλεύσει πάνω από 100 startups και ΜΜΕ για την ανάπτυξη business plans.

Ο κ. Σπυρόπουλος κατέχει Bachelor of Arts στην Πληροφορική και τα Οικονομικά από το HARVARD και MBA από το INSEAD.

#startupchios Σπυρίδων Σπυρόπουλος

Σπυρίδων Σπυρόπουλος

LAWYER, LLM, CGS LAW OFFICES

Γεννήθηκε στην Άρτα το 1974 και ασκεί γενική δικηγορία από το 2000 αρχικά ως Δικηγόρος Άρτης και εν συνεχεία ως Δικηγόρος Αθηνών. Διαθέτει ευρεία εμπειρία στην εκπροσώπηση πελατών σε θέματα εμπορικού, αστικού και εργατικού δικαίου καθώς και στον χειρισμό υποθέσεων που άπτονται του δικαίου της πληροφορικής, των μέσων ενημέρωσης και των τηλεπικοινωνιών (ηλεκτρονικό εμπόριο, πνευματική ιδιοκτησία, ανταγωνισμός, διαφήμιση, προστασία δεδομένων, διαχείριση πληροφοριών).

Από τον Ιανουάριο του 2016 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα (CGS Law Offices) ενώ παράλληλα, από το 2007, εργάζεται ως νομικός εμπειρογνώμονας σε Ειδικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση έργων μέσω των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, την υλοποίηση έργων μέσω ΣΔΙΤ, τις ενισχύσεις επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, τις δημόσιες συμβάσεις και τις κρατικές ενισχύσεις. Επιπλέον, διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας την περίοδο 2012-2015.

Την περίοδο 2004-2007 είχε αναλάβει τη διδασκαλία στοιχείων αστικού και εμπορικού δικαίου στο Τμήμα Πληροφορικής και Διοίκησης του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Κατέχει πτυχίο Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μεταπτυχιακό τίτλο στο Δίκαιο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde στη Γλασκώβη.

Υπόβαλε το επιχειρηματικό σου σχέδιο!

Στην παρακάτω εφαρμογή ακολούθησε τα βήματα που απαιτούνται για να υποβάλλεις την επιχειρηματική σου ιδέα!

Πάτησε στο κουμπί Επόμενο για να ξεκινήσεις!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί ή στείλτε μας το e-mail σας για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Διεύθυνση
Δημοκρίτου 6
10671, Αθήνα
Επικοινωνία
contact@chianaid.gr 210 36 41 929