Ενημερωτική ομιλία π. Υπουργού Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Η Χιακή Αρωγή πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με κεντρικό ομιλητή τον π. Υπουργό κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλο στη Χίο με θέμα "Η Δύση, το Μεταναστευτικό Ρεύμα και το Μέλλον".

Ο κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος είναι πρώην Υπουργός και Διευθυντής του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Εξελίξεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 στο Ξενοδοχείο Χανδρής, στη Χίο, Ευγ. Χανδρή 2.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος της Χιακής Αρωγής, κα. Αλίκη Παναγιωτοπούλου - Φράγκου.

Δείτε την εκδήλωση στο Faebook εδώ: https://www.facebook.com/events/542112972645016

Χαιρετισμός της Προέδρου της «Χιακής Αρωγής» Αγγελικής Παναγιωτοπούλου - Φράγκου στην εκδήλωση «Η Δύση, το Μεταναστευτικό Ρεύμα και το Μέλλον».

Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας,

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας στη σημερινή, δεύτερη, εκδήλωση της Χιακής Αρωγής.

Και επειδή, βλέπω ανάμεσα μας κάποιους συντοπίτες μας που δεν ήταν στην πρώτη εκδήλωση μας, επιτρέψτε μου να σας συστηθώ εκ νέου.

Είμαι η Αλίκη Παναγιωτοπούλου – Φράγκου, Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Χιακή Αρωγή», που ιδρύθηκε το 2015, με στόχο να αποτελέσει έναν  πυρήνα σκέψης, προβληματισμού και διαλόγου, για την αξιοποίηση και για την ανάδειξη των δημιουργικών και των παραγωγικών δυνάμεων της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Εννοείται ότι η Χιακή Αρωγή, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ιδιωτικούς πόρους. Δεν είναι οργάνωση που προσβλέπει σε επιδοτήσεις του δημοσίου και χορηγίες κρατικών εταιρειών.

Στόχος μας είναι να πλαισιωθεί και να συντηρηθεί από ανθρώπους που έχουν πετύχει και καταξιωθεί επαγγελματικά και κοινωνικά και μοιράζονται μαζί μας την επιθυμία να στηριχθεί και να αλλάξει η Χίος σελίδα. Σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο όπου συγκροτούμε έναν πυρήνα υποστηρικτών και παράλληλα σχεδιάζουμε και το φιλανθρωπικό έργο που θα αναπτύξουμε το 2017.

Μετά την εκδήλωση για το συνταξιοδοτικό, που είχε ιδιαίτερη απήχηση, επιλέξαμε να συζητήσουμε σήμερα ένα άλλο καυτό θέμα που απασχολεί έντονα τη Χίο: Το μεταναστευτικό.

Και είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μας το γεγονός ότι έχουμε κοντά μας, έναν άνθρωπο  που γνωρίζει - όσο λίγοι - τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Ν/Α Ασία, τις αιτίες που προκάλεσαν αυτό το τεράστιο ρεύμα προς την Ευρώπη αλλά και τις προοπτικές του.

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος που σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου στην Ελλάδα είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την Πολιτική Γεωγραφία από την Κεντρική και Νότια Ασία μέχρι την Κριμαία, τη Ρωσία, την Ευρώπη και φυσικά τις ΗΠΑ.  

Άλλωστε,  ο πρώην υπουργός σε ανύποπτο χρόνο, έχει ταξιδέψει πολλές φορές στις χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ασίας, έχει διευθύνει σεμινάρια, έχει δώσει διαλέξεις και έχει αρθρογραφήσει επανειλημμένα σε Ελληνικά και ξένα ΜΜΕ για το Ισλάμ και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη και η Δύση.

Επιτρέψτε μου να μην αναφερθώ εκτενώς στο πλούσιο συγγραφικό έργο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου που ξεκίνησε πριν από δύο δεκαετίες. Για να κερδίσουμε χρόνο στο ενημερωτικό σημείωμα για τη Χιακή Αρωγή που έχουμε τυπώσει, περιλαμβάνεται και ένα σύντομο βιογραφικό του Ανδρέα Ανδριανόπουλου που αναφέρει την ξεχωριστή πολιτική και ακαδημαϊκή του πορεία.

Θέλω λοιπόν να του δώσω αμέσως το λόγο προκειμένου να μας καταθέσει τη δική του άποψη για το προσφυγικό και μεταναστευτικό, τις προοπτικές  του προβλήματος και τους κινδύνους που εγκυμονεί. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Χίος είναι από τα νησιά του Αιγαίου που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος για τη διαχείριση του.

Κύριε Ανδρέα Ανδριανόπουλε σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μας κάνατε και βρίσκεστε σήμερα στην εκδήλωση της Χιακής Αρωγής."

Γιατί η μετανάστευση στη Δύση άρχισε μετά την εντολή των Θρησκευτικών ηγετών των Μουσουλμάνων; Γιατί επιλέγουν να κινηθούν Δυτικά και σε ένα τρόπο ζωής που αντιπαθούν και δεν κινούνται έστω σε πλουσιότερες Μουσουλμανικές χώρες; Γιατί δεν ενσωματώνονται στις κοινωνίες που εργάζονται; Ολοι όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία του πρώην Υπουργού, επί 7 θητείες Βουλευτή και μια Δημάρχου Πειραιά, ιστορικού στελέχους της Ν.Δ. Ανδρέα Ανδριανόπουλου, σίγουρα δεν εξεπλάγησαν.

Έχει μελετήσει όσο λίγοι ζητήματα του Ισλάμ και παλαιότερα και από την θέση του συμβούλου σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων της Ρωσικής κυβέρνησης και σαν Καθηγητής σε ξένα Πανεπιστήμια και συνεχίζει να μελετά το πρόβλημα σε σχέση και μ' αυτό της μετανάστευσης και να δημοσιοποιεί τις απόψεις του. Αυτά βέβαια για τους... ψαγμένους, συνεπώς σωστά η "Χιακή Αρωγή" την οποία εκπροσώπησε στην εκδήλωση στο κατάμεστο "Χανδρής" η Αλίκη Φράγκου, σωστά τον κάλεσε να δώσει μια διάλεξη, η επιτυχία της οποίας συνίσταται και στον βομβαρδισμό ερωτήσεων, που δέχτηκε ο ομιλητής, τον οποίο άκουσαν με μεγάλη προσοχή και οι παρευρισκόμενοι Βουλευτές Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Νότης Μηταράκης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Χίου.

Ο Α. Ανδριανόπουλος συνέδεσε το θέμα και με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Αμερική, το οποίο έκρινε θετικό για το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας μας, καθώς μια επικείμενη συνεργασία ΗΠΑ - Ρωσίας στο πρόβλημα της Συρίας θα τερματίσει εκεί τον πόλεμο και άρα την ροή προσφύγων τους οποίους ονόμασε μετανάστες για συγκεκριμένους και απλούς λόγους, που πολλάκις έχει εξηγήσει και στα βιβλία του. Πρόσφυγας είναι είπε αυτός που βομβαρδίζεται, κυνηγιέται στη χώρα του τρέχει να γλυτώσει και καταφεύγει στην διπλανή. Ο Σύρος που μπαίνει στην Τουρκία είναι πρόσφυγας εκεί και πουθενά αλλού. Ο Αφγανός που περνάει επτά χώρες μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα από που κι' ως που είναι πρόσφυγας, αναρωτήθηκε;

Pin It