Ενημερωτική ομιλία Δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά

Η Χιακή Αρωγή πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με κεντρικό ομιλητή το Δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά στη Χίο με θέμα τις εξελίξεις στα εργασιακά και την κοινωνική ασφάλιση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:30 στο Ξενοδοχείο Χανδρής, στη Χίο, Ευγ. Χανδρή 2.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος της Χιακής Αρωγής, κα. Αλίκη Παναγιωτοπούλου - Φράγκου.

Δείτε την εκδήλωση στο Facebook >> https://www.facebook.com/events/553422638175862/

 

Χαιρετισμός της Προέδρου της «Χιακής Αρωγής» Αγγελικής Παναγιωτοπούλου - Φράγκου στην εκδήλωση για τις εξελίξεις στα εργασιακά και την κοινωνική ασφάλιση.

"Αγαπητές Φίλες και Φίλοι

Χιώτες και Χιώτισσες

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας μαζική παρουσία που εκτός από συγκίνηση μας δίνει μια μεγάλη δύναμη για να υλοποιήσουμε τις δράσεις που αποφασίσαμε για τη Χίο. Πριν μπούμε στην ουσία της σημερινής μας συζήτησης επιτρέψτε μου να σας πω δύο λόγια για τη Χιακή Αρωγή. Ποια είναι η Χιακή Αρωγή και τι σκοπεύει να πράξει. Να σας πω και τι δεν πρόκειται να κάνει η Χιακή Αρωγή. Η Χιακή Αρωγή -  Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, ιδρύθηκε το 2015,  με μοναδικό στόχο την προαγωγή της οικονομικής ανάπτυξης και την  υποστήριξη της κοινωνικής συνοχής στη Χίο, στα Ψαρά και στις Οινούσσες. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Χιακή Αρωγή θα διοργανώνει εκδηλώσεις σκέψης και διαλόγου, θα δημιουργήσει δίκτυο επαφών και συνεργασιών και θα στηρίξει οικονομικά τοπικές δράσεις αλληλεγγύης. Εν ολίγοις, η Χιακή Αρωγή φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν  πυρήνα σκέψης, προβληματισμού και διαλόγου, για την αξιοποίηση και για την ανάδειξη των δημιουργικών και των παραγωγικών δυνάμεων της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Φιλοδοξεί επίσης να γίνει ο συνδετικός κρίκος για τη δημιουργία ενός δικτύου επαφών και συνεργασιών μεταξύ των απανταχού Χιωτών, ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας. Παράλληλα, όμως, δεσμεύεται να στηρίξει ενεργά  τοπικές κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες, προκειμένου να ανακουφιστούν αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Θέλω να τονίσω ότι η Χιακή Αρωγή χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από ιδιωτικούς πόρους και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Δεν θα έχει απολύτως καμία σχέση με το δημόσιο.

Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικαστικών ενεργειών για τη σύσταση του φορέα, μπορούμε να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας στην προσέλκυση φίλων και μελών.  Ανθρώπων που μοιράζονται μαζί μας το όραμα της προσφοράς στον τόπο μας, αλλά και την επιθυμία να αλλάξει η Χίος σελίδα, βασιζόμενη κυρίως στις δικές της δυνάμεις.

Φίλες και Φίλοι,

Τον 5ο και 4ο αιώνα π.Χ στην κλασική αθηναϊκή εποχή, όπως ίσως γνωρίζετε, οι πολίτες που δεν ήθελαν να αναμιχθούν στα κοινά της πόλης χαρακτηρίζονταν ως ανόητοι. Σήμερα, με δεδομένα και τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιλέξουμε την αποχή από τα κοινά. Αυτή τη βολική, εύκολη, αλλά σχετικά ανεύθυνη τάση. Οφείλουμε λοιπόν να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. ‘Όπως έγραψε ο Καζαντζάκης: «Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω».

Κυρίες & Κύριοι,

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Χιακής Αρωγής για την ανάπτυξη του προβληματισμού και του διαλόγου επιλέξαμε σήμερα να ασχοληθούμε με τις πολύ σοβαρές αλλαγές και ανατροπές που βιώνουμε στην κοινωνική ασφάλιση, τις μειώσεις στις συντάξεις και τις αλλαγές που έρχονται στα εργασιακά. Να φωτίσουμε αυτές τις δραματικές αλλαγές και ανατροπές μακριά από τους κομματικούς παραμορφωτικούς φακούς, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, ανεύθυνες υποσχέσεις και υποτιθέμενες κόκκινες γραμμές που φυσικά δεν τηρήθηκαν. Και για να κάνουμε αυτό τον διάλογο με τον τρόπο θέλουμε έχουμε μαζί μας έναν καταξιωμένο δημοσιογράφο. Έναν δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης. Πόσο αλλάζει η ζωή μας και πόσο μας επηρεάζουν τα μέτρα που ψηφίστηκαν. Έναν δημοσιογράφο που ξέρει να ακολουθεί τον σφυγμό της καθημερινότητας σε ολόκληρη την Ελλάδα και το κυριότερο: έναν άνθρωπο που έχει διακριθεί για την αμεσότητα του λόγου του, την αντικειμενικότητα του και κυρίως για το ήθος του. Ο Γιώργος Αυτιάς σπούδασε Νομικά, Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα Οικονομίας και Δημοσιογραφίας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Δημοσιογράφος σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στον Alpha, στον Alter, στον ΑΝΤ1, στον "Αθήνα 9,84", την "Ημερησία", τον "Αδέσμευτο Τύπο" και το περιοδικό "Επίκαιρα". Έχει βραβευτεί από το Ίδρυμα Μπότση ως ο δημοσιογράφος της χρονιάς (200), ενώ το 2005 πήρε το βραβείο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Καλωσορίζω λοιπόν τον Γιώργο Αυτιά στην εκδήλωση μας και, τον καλωσορίζω και στη Χίο."

Ομιλία Γιώργου Αυτιά για τα εργασιακά και την κοινωνική ασφάλιση

Ο Δημοσιογράφος κ. Γιώργος Αυτιάς, ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Χιακής Αρωγής για τα εργασιακά και την κοινωνική ασφάλιση, έκανε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση για τα εργασιακά και το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας, ενώ μετά το πέρας της ομιλίας δέχθηκε ερωτήσεις από το ακροατήριο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Χίο και η αποσυμφόρηση του νησιού από τα πλήθη μεταναστών που κατακλύζουν το νησί.

"Η λεγόμενη Εθνική σύνταξη θα ξεκινάει από τα 192 και θα φτάνει τα 384 ευρώ το μήνα. Το τελευταίο... υπέρογκο ποσό δεν ξέρω ποιοι θα το παίρνουν, αλλά θα πρέπει να είναι 67 χρόνων και να έχουν 40 χρόνια ένσημα".

"Το προσφυγικό θα είναι μείζον θέμα για την Ελλάδα τα επόμενα 15 χρόνια".

"Αναζητούμε πολιτικούς που επιτέλους θα πουν στον λαό την αλήθεια".

Pin It