Δωρεά στον Α.Π.Ο. Κανάρη Νενήτων Χίου για την ενίσχυση της συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική

Η Χιακή Αρωγή, επιθυμώντας να επιβραβεύσει τον Α.Π.Ο. Κανάρη Νενήτων Χίου για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, ενέκρινε σχετική δωρεά προς το σωματείο.

Λίγα λόγια για το Σωματείο: 

Ο Α.Π.Ο ΚΑΝΑΡΗΣ έκλεισε αισίως 57 χρόνια ζωής, μια ομάδα ώριμη πια αλλά και με συνεχώς ανανεωμένο αθλητικό δυναμικό, η οποία γαλούχησε γενιές από Νενητουσάκια και όχι μόνο. Επεκτάθηκε και σε άλλα αθλήματα για να συσπειρωθεί πάλι στην πρώτη της αγάπη το ποδόσφαιρο και κυρίως πρόσφερε στους φιλάθλους στιγμές χαράς και γιατί όχι περηφάνιας αφού από τους κόλπους της βγήκαν αθλητές που μετέπειτα ακολούθησαν σημαντική καριέρα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως ο Δημοσθένης Κάβουρας που ξεκίνησε από τον ΚΑΝΑΡΗ και έκανε καριέρα σε ομάδες όπως ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ο ΟΦΗ.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1958 παρότι η ουσιαστική λειτουργία της ξεκινά το 1959 ένα χρόνο μετά με την σύσταση του πρώτου Δ. Συμβουλίου. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στον κ. Η. Γρίβα που τότε ήταν αστυνόμος στην περιοχή μας και συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό στη σύστασή της. Αξίζει να αναφέρουμε ονομαστικά έστω την πρώτη εντεκάδα γιατί είναι οι άνθρωποι που κράτησαν το ηθικό αγωνιστικό ψηλά, υπερπηδώντας τις όποιες δυσκολίες και διατηρώντας την ομάδα μέχρι τις καλύτερες μέρες που δεν άργησαν να φτάσουν. Τότε λοιπόν η ομάδα αποτελούνταν από τους: Νομικούδη Νικόλαο, Μακρή Γεώργιο, Σούιο Αντώνιο, Καΐμάκη Αντώνιο, Γιαννά Δημήτριο, Γιαννά Γεώργιο, Παναγιωτίδη Αλέξανδρο, Χρύση Δημήτριο, Ατσάλη, Μισετζή Δημήτριο, Λιόκαρη Δημήτριο, Βαρβάκη Γεώργιο, Φαρατζή Κων/νο, Καππό Γεώργιο, Τζανή, Ρορό Δημήτριο, Παναγιωτίδη Δημήτριο, Λουλούδη Ευριπίδη.

Ιστοσελίδα: http://kanarischios.gr

Pin It